som grädde


Guds kärlek i oss är som grädde i mat. Oavsett hur omöjlig soppan är att göra god, så kan alltid en skvätt grädde rädda den.

om citat

Jag tycker om citat. Väldigt mycket. Många citat märks inte särskilt mycket - andra kan förändra världen. Vissa går förlorade i konversationer, andra förevigas i böcker eller filmer och kan komma en finnig osäker tonåring femtio år senare till del. Vissa citat är löjligt enkla, men innehåller ändå så mycket. Andra citat kan vara långa utan att innehålla något väsentligt. Vissa citat känner man igen sig i, andra låter som fullkomlig rappakalja. Somliga citat får en att klia sig i hårbotten och på allvar fundera över sin existens, medan andra bara är väldigt roliga. Oavsett så tillför citat i alla situationer. På gott och ont. Därför tycker jag att det är viktigt att skriva ner saker människor runt om kring säger. Annars kommer du glömma bort det. Och erkänn, ett citat bidrar med mystik. Om man sedan gillar det är en helt annan fråga.
<br><br>
Jag tycker om citat. Väldigt mycket. Många citat märks inte särskilt mycket - andra kan förändra världen. Vissa går förlorade i konversationer, andra förevigas i böcker eller filmer och kan komma en finnig osäker tonåring femtio år senare till del. Vissa citat är löjligt enkla, men innehåller ändå så mycket. Andra citat kan vara långa utan att innehålla något väsentligt. Vissa citat känner man igen sig i, andra låter som fullkomlig rappakalja. Somliga citat får en att klia sig i hårbotten och på allvar fundera över ens existens (cellklump eller unikt designad? Chips eller ostbågar? Använder jag för mycket rosa? osv), medan andra bara är väldigt roliga. Oavsett så tillför citat i alla situationer. På gott och ont. Därför tycker jag att det är viktigt att skriva ner saker människor runt om kring säger. Annars kommer du glömma bort det. Och erkänn, ett citat bidrar med mystik. Om man sedan gillar det är en helt annan fråga.

hej har ni saknat mig

Så den där fotoutmaningen sket sig. Och eftersom jag inte har fotat särskilt mycket den senaste tiden, så visar jag istället upp några trevliga instagrambilder för att inte helt tappa greppet om den här bloggen, för det vore ju tråkigt.


Kottensinstagram heter jag!

day 1: you


Här är jag. Jag har nog aldrig presenterat mig ordentligt. Katarina heter jag och är allergisk mot de flesta smeknamn. Jag har en förkärlek till fotografi, Gud, arkitektur och andra konstformer. Jag har svårt för vänstervärderingar, höga temperaturer och sill. I vår tar jag studenten efter tre tunga år på kulturinriktningen. Sedan får vi se var jag hamnar.

Jag valde bilden ovan av den enkla anledningen att den beskriver en av mina personligheter ganska bra. Den envisa och bestämda sidan av mig. Kanske lite trög ibland, men stabil. Kan hända att jag visar någon annan del en annan gång.

come to me


Lucy - "The others wouldn't believe me."
Aslan - "And why would that stop you from coming to me?"

Kottens kafferep är ett sällskap bildat av Katarina Hedman hösten 2011. Vi samlas närhelst det passar för att dricka earl grey och samtidigt diskutera och analysera filmmusik, foto, vårt kulturarvs bevarande samt grönheter när, hur och var.
Sällskapet har för närvarande en medlem och präglas starkt av obotlig sarkasm, avvisande av schampo och en ovilja att lyssna på musik som innefattar text. Varmt välkommen.
RSS 2.0