filmer jag vill se (july 2012 edition)

1. The Hobbit, december 2012

Detta är lite av en självklarhet. The Hobbit har jag varit spänd på att se sedan 2009, då det började florera rykten om filmatiseringen. Precis som The Lord of the Rings, är även The Hobbit regisserad av Peter Jackson. Det ska bli så kul att se den!

2. Anna Karenina, februari 2013

Den här filmen har jag väntat på länge, och jag känner att den antingen kommer bli fantastisk, eller katastrof. För mina förväntningar är verkligen höga. Filmen har så högt potential! Regissör är Joe Wright, som även regisserade Pride & Prejudice och Atonement. Musiken är av Dario Marianelli, en av mina favoritkompositörer, även han inblandad i tidigare nämnda filmer. Keira Knightley, Ryssland och den magnifika trailern är andra komponenter som skjuter mina förväntningar i taket. Februari. Bara sju månader.

3. One Day

One day kom ut tidigare i år, och är filmatiseringen av den hyllade boken med samma namn. Jag läser boken just nu, och måste tyvärr säga att jag inte är särskilt imponerad. Till att börja med är det inte min genre överhuvudtaget (vilket jag hade kunnat lista ut), och som motsats till vad alla andra säger är jag, en fjärdedel in i boken, riktigt uttråkad. Jag vet inte om jag kommer läsa klart den, men filmen vill jag se oavsett, främst utifrån frågeställningen "är den lika tråkig som boken?"

4. A Dangerous Method

Jag har tjatat om den här tidigare, men har ännu inte tagit mig i kragen och sett den. Filmmusiken har jag nästan lyssnat sönder vid det här laget, men tittar på trailern med jämna mellanrum. Keira Knightley, tidigt 1900-tal i Schweiz, Freud och psykoanalys... Ja, vad mer att säga?

en rosa kjol som är röd






I fredags fotade jag Matilda lite hastigt. Vill bara påpeka att kjolen i själva verket är röd, inte rosa som på bilderna. Personligen tycker jag att den var finare i rosa - återstår bara att se vad Matilda tycker.

midnattssol



Bodø

Var i Norgnorge ett tag och fick inte bara livet berikat med mina hittills kallaste sommarminnen, utan fick även se äkta midnattssol. Som Norrlänning är kanske inte fenomenet midnattssol så märkvärdigt då jag upplevt ljusa sommarnätter hela mitt liv, men det var speciellt. Och fint att fota.




Kottens kafferep är ett sällskap bildat av Katarina Hedman hösten 2011. Vi samlas närhelst det passar för att dricka earl grey och samtidigt diskutera och analysera filmmusik, foto, vårt kulturarvs bevarande samt grönheter när, hur och var.
Sällskapet har för närvarande en medlem och präglas starkt av obotlig sarkasm, avvisande av schampo och en ovilja att lyssna på musik som innefattar text. Varmt välkommen.
RSS 2.0