bröllop





Förra helgen fotade jag alltså ett bröllop. Kul! Här är ett fåtal bilder från porträttsessionen.

en sådan där töntig update


image source

Här kommer en sådan där töntig update:
- För en vecka sedan tog jag studenten. Känns lite vemodigt, men rätt!
- Idag åker jag till Uppsala för att fota ett bröllop. Jag är så pepp att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen!
- Nästa vecka åker jag till Norge och lär stanna där till mitten av juli någon gång.
- Efter det är mitt liv helt oplanerat. Spännande!


Harry Potter and the Deathly Hallows

Just nu lyssnar jag på det här.
Senaste filmen jag såg var den här.

om rooibos och annat vidrigt


Nu vill ju jag naturligtvis inte vara sådan, men nu klarar jag inte av att vara tyst längre. Det finns få saker i denna värld som provocerar mig mer än rooiboste. Det enda som provocerar mer, är människor som försöker få rooibos att framstå som något gott, något man gärna väljer framför andra (riktiga) teer! Gud bevare oss.

Först och främst, rooibos är inte ett te. Rooibos är, om jag inte är helt ute och cyklar, en afrikansk buske som vissa gör avkok på och sedan dricker med god min och myser av att vara nytänkande som inte köper yellow label (yellow label är faktiskt inte så tokigt som folk försöker få det att framstå!). Att det ibland refereras till som "rött te" är således f e l ! Med andra ord borde rooibos (och örtteer) inte benämnas som "te". Men det är en högst personlig åsikt.

Sedan har vi ju det uppenbara, smaken. Rooibos är inte gott. Det må vara fritt från koffein och väl lämpat för sena kvällar, men oavsett vad den breda massan säger, så är det inte gott. Aldrig. Dessutom är bladen så små att, innan du ens köpt ditt så kallade "te", är dömd att få buskagepartiklar i din dryck. Och vem vill ha det, egentligen?

De svenska affärernas tehyllor är proppfulla med fina alternativ. Ta en kopp klassisk Earl Grey, till exempel. Och för den lite mer vågade, testa Russian Earl Grey (gott med en klick honung!). Eller vilken annan tesort som helt, bara du håller dig borta från rooibos.

Nej, jag ville verkligen inte vara sådan, men något behövde bli sagt. Och nu är det sagt. Så tack för mig.

Kottens kafferep är ett sällskap bildat av Katarina Hedman hösten 2011. Vi samlas närhelst det passar för att dricka earl grey och samtidigt diskutera och analysera filmmusik, foto, vårt kulturarvs bevarande samt grönheter när, hur och var.
Sällskapet har för närvarande en medlem och präglas starkt av obotlig sarkasm, avvisande av schampo och en ovilja att lyssna på musik som innefattar text. Varmt välkommen.
RSS 2.0